Yaşam

“Yeryüzünün Renkleri Adnan Büyükdeniz’e Vefa” fotoğraf sergisi Çamlıca’da ziyaretçilere açıldı

“Yeryüzünün Renkleri Adnan Büyükdeniz’e Veda” fotoğraf standı Çamlıca’da ziyaretçilere açıldı

 

Bankacılık ve finans alanındaki başarılı kariyerinin yanı sıra fotoğrafçılık sanatında da adından söz ettiren Dr. Adnan Büyükdeniz, ölümünün 14’üncü yılında “Yeryüzünün Renkleri Adnan Büyükdeniz’e Veda Fotoğraf Sergisi” ile anılıyor. 25 Kasım tarihine kadar Yıldız Holding Stand Salonu’nda ziyaretçilere açık kalacak olan stant, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Sanata verdiği destekle topluma da fayda sağlayan Yıldız Holding, bu kez Genel Merkez Çamlıca’daki stant salonunda bir vefa standına ev sahipliği yapıyor.

 

Uzun yıllardır bankacılık ve finans alanında verdiği hizmetlerle herkesin takdirini kazanan Dr. Adnan Büyükdeniz’in 51 yaşında vefatına istinaden dünyanın 40 farklı ülkesinde çektiği 51 fotoğraftan oluşan özel seçki, “Yeryüzünün Renkleri Adnan Büyükdeniz’e Vefa Fotoğraf Sergisi” ile sanatseverlerle buluşuyor.

 

Büyükdeniz’in ölümünün 14’üncü yılı olan 19 Ekim’de kapılarını açan stant, farklı coğrafya ve kültürlerden insanların duygusal yansımalarını fotoğraflarla aktarıyor. Fotoğraf sanatını kendisi için büyük bir tutku olarak tanımlayan Büyükdeniz’in gözünden ziyaretçilerini “yeryüzünün renklerine” tanık olmaya davet ediyor.

 

Küratörlüğünü Sanat Danışmanı İbrahim Ethem Gören’in yaptığı stant, 25 Kasım’a kadar her gün 09:00 – 17.00 saatleri arasında (0216) 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak ücretsiz ziyaret edilebilecek.

 

Türkiye’de katılım bankacılığının gelişimine değerli katkılar sağlıyor

 

1958 yılında Adana’da doğan Adnan Büyükdeniz, lise eğitimini ABD’nin Teksas eyaletinde tamamladı. 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Büyükdeniz, aynı yıl yüksek lisans eğitimi için TÜSİAD bursuyla İngiltere’ye gitti ve London School of Economics’ten yüksek lisans derecesini aldı. Yüksek lisans eğitiminin ardından yurda dönen Büyükdeniz, 1983-1985 yılları arasında TÜSİAD’da ekonomi araştırma uzmanı olarak çalıştı, 1985-1994 yılları arasında ise danışman olarak görev yaptı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi’nde hekim unvanını aldı.

 

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın kuruluş aşamasında gruba katılan Adnan Büyükdeniz, bankadaki üst düzey görevlerinin ardından 2003 yılında genel müdür olarak atandı ve vefatına kadar bu görevini sürdürdü.

 

Türkiye’de faizsiz finans sisteminin oluşumuna değerli katkılarda bulunan Dr. Adnan Büyükdeniz ayrıca yurtdışındaki çeşitli bankacılık ve yatırım fonu kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yaptı.

 

Büyükdeniz, 1992-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde Para Teorisi ve Politikası ile Uluslararası İktisat dersleri verdi. Büyükdeniz’in “Türkiye’de Faiz Politikaları” adlı kitabı, 1992 yılında Milliyet Gazetesi’nden ‘Ekonomi’ alanında birincilik ödülünü aldı.

 

Amatör ruhla profesyonel fotoğrafçı olarak çalışan Dr. Adnan Büyükdeniz, farklı ülkelere yaptığı seyahatlerde çektiği fotoğrafları ‘Yeryüzünün Renkleri’ adıyla kitaplaştırdı ve aynı isimle bir fotoğraf kabini açtı. Evli ve 3 çocuk babası olan Dr. Büyükdeniz, 19 Ekim 2009’da İstanbul’da vefat etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habercungus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu