Ekonomi

100 bin dedi, 2 bin yaptı! İmamoğlu bir söz daha tutmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ aracılığıyla 100 bin konut sözü verdi. Ancak 5 yılda 9 bin 535 konut inşa ettiklerini açıkladı. KİPTAŞ, aynı dönemde 2 bin 95 konut üretildiğini açıkladı. İmamaoğlu’nun kağıt üzerindeki projeleri de bilançoya dahil ettiği ortaya çıktı.

CHP, İYİ Parti ve HDP ittifakıyla 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Ekrem İmamoğlu, son 5 yılda hizmet yerine reklam ve propagandaya yatırım yaptı.

Seçimden önce KİPTAŞ’ın İstanbul’da 5 yıl içinde 100 bin konut yapacağı sözünü veren İmamoğlu, diğer vaatlerinde olduğu gibi bu sözünü de tutmadı. Sadece sözünü tutmakla yetinmeyen İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kağıt üzerindeki projeleri de bilançosuna dahil etti.

KİPTAŞ AÇIKLANDI

100 bin konut yapma sözü vermesine rağmen son 5 yılda sadece 2 bin 95 konut tamamlandı. Ancak Sabah’ın haberine göre İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 9 bin 535 evin tamamlandığı bilgisini paylaşarak açıkça yalan söyledi.

İmamoğlu’nun paylaşımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki KİPTAŞ tarafından reddedildi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, şu ana kadar 2 bin 95 konutun üretildiği bilgisini paylaştı. İmamoğlu ile genel müdürü arasındaki çelişkili açıklamaların ardından İmamoğlu’nun hanesine henüz yapımına başlanmamış veya tamamlanmayan evleri eklediği ortaya çıktı.

KAYNAK: SABAH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu